Sējiet burkānus rudenī saskaņā ar šo shēmu: jūs novāksiet ražu 3 nedēļas agrāk nekā kaimiņi

Agronome un ainavu dizainere Anastasija Kovrigniha skaidroja burkānu ziemas sējas priekšrocības. Eksperte norādīja, ka šo metodi izvēlas daudzi pieredzējuši dārzkopji.

Pirmkārt, tiem dārzkopjiem, kuri sēj rudenī, tas nav jādara pavasarī. Šī metode atbrīvos laiku, kura sezonā katastrofāli trūkst, bet pirms ziemas ir pilnīgi pietiekami. Pavasarī labāk atstāt to kultūru stādīšanu, kuras nevarēs iestādīt rudenī.

Otrkārt, pirms ziemas iesētie burkāni nogatavosies agrāk. Labvēlīgos apstākļos pirmo ražu var novākt jūnija sākumā. Tas ir divas līdz trīs nedēļas agrāk nekā jebkuras agri nogatavojušās pavasara šķirnes.

Lasi vēl: Auns – bokseri, Strēlnieks – futbolisti: kurš sporta veids ir piemērots jūsu zodiaka zīmei

Arī rudenī sēto burkānu kvalitāte ir izcila. Tie izaug lieli, sulīgi un gardi. Šāds efekts tiek panākts, pateicoties pavasara ūdenim, kas uztur augsnes mitrumu augstā līmenī.

Turklāt ziemas sēja samazina risku, ka ražu sabojā kaitēkļi. Agrā pavasarī augsnē ir daudz mazāk kukaiņu nekā vasaras vidū.

Sējot burkānus rudenī, ievērojiet šādu shēmu

Jāatzīmē, ka rudens sējai ir būtiska atšķirība no pavasara sējas. Sēklu norma ir jāpalielina par divdesmit procentiem, un graudi ir jāiestrādā zemē nedaudz dziļāk nekā parasti.

Tas arī viss noslēpums!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment